Konsert


Canyons återkommer till Djurröds Loge

Augustikonsert blir julikonsert.


Vi hälsar er hjärtligt välkomna till en ny konsert med Canyons. Efter förra årets succé önskade Canyons att komma tillbaka och ge en ny konsert i Djurröds Loge. Under vintern har de skrivit nya låtar som de gärna vill framföra här hos oss och som vill ge vår publik en minnesrik kväll.

Det tyckte vi i Rickarums Bya Teater lät som en toppenidé eftersom vi även firar 30-års jubileum i år och det är ju alltid trevligt med livemusik.


Vi brukar ju alltid ha våra konserter i augusti men i år blir der alltså juli månad som gäller istället. Den 29 juli blir det alltså konsert med Canyons och även denna gången medverkar Jessica Sjöholm och Conny Nilsson.
 Välkomna!

Canyons
Canyons orkester, dansband, startades 1973 av Thorsten Johansson från Alvesta, Sverige. Canyons började spela 1974 och var ett framgångsrikt band med många framgångsrika låtar och musiker. De spelade in låten "Jag har väntat på dig" (En svensk version av ABBA:s I've Been Waiting for You) och hamnade på svensktoppen 1975.


1984 tog Thomas Andersson över ledningen för bandet och hemvisten var nu Bromölla. Bandet kom att bli ett av 80-talets mest kända turnerande band i parkerna/dansrestaurangerna.

1992 tog Canyons paus efter ett gemensamt beslut.
2011 återbildades Canyons. Thomas Andersson startade då upp med en ny konstellation!
Många av Canyons inspelningar finns med på samlings-skivor från Marianne Records, Mr-Music m.fl.

 

Jessica Sjöholm, född 17 mars 1978 i Tomelilla och är en svensk sångerska boende i Kristianstads kommun. 2001–2008 sjöng hon i dansbandet Wizex. Hon deltog i Idol 2005, trots att hon redan sjöng med ett etablerat band. Där gick hon vidare den 6 september 2005, men valde sedan att avstå för att satsa på Wizex. Sjöholm slutade i Wizex i mars 2008.
I februari 2010 singeldebuterade hon som soloartist med "Love Will Shine/Feels Like Forever".

Efter tiden i dansbandet Wisex fortsatte Jessica sin solokariär och engagemang och har även sedan något år tillbaka etablerat sig som fast sångerska och medlem i Canyons orkester.

 

Conny Nilsson, född 1953 i Kristianstad, är en svensk dansbandssångare som varit medlem i Berth Idoffs mellan 1974 och 2000.
Conny Nilsson är sedan 2003 medlem i dansbandet Erik Lihms från Värmland. 2010 efterträdde han Göran Lindberg som sångare i Matz Bladhs orkester från Falkenberg.

Han har även under senare tid medverkat i olika orkesterkonstellationer och etablerat sig också som soloartist tillsammans med sin gitarr. Han har kvar sin bostadsort i Kristianstads kommun som han utgår ifrån för att medverka i officiella och informella engagemang.Biljetter

Vuxen            250 kr
Unga 0-19 år 180 krWeb-försäljningen börjar 1 juli kl. 12.00.

Klicka på Kulturbiljetters logga här brevid för att komma till biljettkassan eller på önskad dag i kolumnen till höger.

Bilden är från Augustikonserten 2012 "Broken and reborn".

Speldag

Augustikonsert

Augustikonserterna startades upp 2008 med ett musikaliskt sammansatt arrangemang tillsammans med Bya Teaterns medlemmar för firandet av Leroy Andersons 100 års jubileum.
Tanken som uppstod till denna konsert var vid ett sammanträffande mellan Jonny Jangtun och Barbro Pergård på sopstationen i Tollarp. Lämplig tid var att lägga ett arrangemang i augusti som fortsättning av teaterns verksamhet under juli månad.


Orkestern som bildades blev av internationell karaktär och sammansatt av musiker från Sverige och Öst Europa under ledarskap av Jonny Jangtun.


Arrangemanget blev en stor succé och besökes av familjen Leroy Andersons fru och söner som var på besök i Kristianstadstrakten och det område i Bjärlöv som Leroys far och föräldrar utvandrade från.


Det blev ett årligen återkommande publikmässigt lyckat arrangemang och varje år har haft sitt tema som musikaler, filmmusik osv.


Servering


Vid entrén går det även att köpa serveringsbiljett till pausen för 50 kr per kuvertet. Serveringen består av kaffe, te eller saft inkl. påtår och till detta en bakelse.

Kiosk

Innan föreställningen samt i pausen finns kiosk för den som vill. Där har vi försäljning av glass, godis, läsk och mineralvatten, samt kaffe och te.


Parkering


Parkering hos Rickarums Bya Teater är alltid gratis. Genom samarbete med Djurröds församling erbjuder vi parkering vid församlingshemmet.

Från parkeringen är det ca. 100 meter till teaterlokalen.

Personer med rörelsehinder kan parkera på teaterns tomt efter samråd med våra parkeringsvakter.